ХЕРСОНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ №1
ХЕРСОНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Вишитий одяг за останні роки став частиною повсякденного образу
Вишитий одяг за останні роки став частиною повсякденного образу
16 Травня 2024 р.

16 травня Україна відзначає День вишиванки. Відео можна переглянути за покликанням: https://youtu.be/LVpJAH9laqo
Вишитий одяг за останні роки став частиною повсякденного образу для багатьох - від політиків і блогерів до школярів і студентів. Для українців вишиванка - справжня національна святиня, що символізує красу, силу, щасливу долю та родинну пам`ять.
Учителі-словесники Херсонської гімназії № 1 провели зі своїми учнями уроки, присвячені Дню української вишиванки. Гімназисти поглибили свої знання і, звісно, дізналися багато нового про історію виникнення вишиванки, її сакральне значення для кожного українця, символіку кольорів і орнаментів; училися розрізняти й відтворювати львівські та борщівські вишивки, розгадували про них загадки, відтворювали прислів`я, співали пісні. Цікаво було й відслідковувати, як стрімко стає популярною українська вишиванка, як відомі дизайнери усього світу роблять її яскравим акцентом своїх колекцій. Спробували учні й свої імена закодувати у вишивці, адже здавна уважається, що такий код стане сильним оберегом для людини.
Вишиванка - це не лише особливий елемент святкового національного одягу, але й важлива частина культури українського народу, символ незламності нашого духу, заява на весь світ про те, що українці - вільний народ!

  усі новини