ХЕРСОНСЬКА ГІМНАЗІЯ №1
ХЕРСОНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Тиждень національного читання - 2023
Тиждень національного читання - 2023
10 Грудня 2023 р.

Згідно зі стратегією розвитку читання на період до 2032 року "Читання як життєва стратегія" з 4 до 10 грудня 2023 року Український інститут книги проводив Всеукраїнську інформаційно-просвітницьку тематичну акцію "Національний тиждень читання". Мета цієї акції - консолідувати українське суспільство навколо читання як тренду. Її цьогорічне гасло - "Бути своїми"
Учні початкової школи Херсонської гімназії №1 активно долучилися до цієї акції. Протягом тижня були організовані різні цікаві заходи, які сприяли покращенню навичок читання, розвитку мовлення та розширювали словниковий запас.
Діти читали уривки з улюблених книжок української і світової літератури, малювали і представляли свого улюбленого героя, слухали аудіо казку про Святого Миколая, презентували улюблену книгу, розповіли про цікаві моменти та епізоди, чого навчають ці книжки і чому варто їх прочитати. Доповнили щоденники читачів новими сторінками, розвивали навички свідомого читання з розумінням і читали разом з другом.
Ця ініціатива стала важливим чинником у формуванні позитивного ставлення до книг та читання, сприяла емоційному та соціальному розвитку учнів та учениць, розвитку їх мовлення та аналітичних навичок.

  усі новини