ХЕРСОНСЬКА ГІМНАЗІЯ №1
ХЕРСОНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Канікули з користю для педагогів
Канікули з користю для педагогів
27 Березня 2024 р.

Для вчителів Херсонської гімназії № 1 Херсонської міської ради початок канікул означає можливість актуалізувати знання та набути нових, необхідних навичок. Саме тому, 26 та 27 березня Ольгою БОГДАН, вчителем біології,сертифікованим тренером НУШ, проведено майстерки "Оцінювання навчальних досягнень учнів у НУШ з навчальних предметів/інтегрованих курсів", "Державний стандарт базової середньої освіти: адаптаційний цикл". Вони включали в себе використання інтерактивних технологій (робота з дошкою Padlet, Jamboard, платформами LearningApps, Wordwall), мозковий штурм і групову роботу.
Під час першого заходу вчителі розібрали усі види оцінювання, зазначені в Держстандарті базової середньої освіти, а саме поточне, формувальне та підсумкове, яке функціонує з метою відстеження особистісного розвитку учнів, їхнього навчального поступу, процесу здобуття навчального досвіду як основи компетентності для розроблення індивідуальної освітньої траєкторії.
На другій майстерці учасники узагальнили знання про Державний стандарт, який визначає мету та принципи освітнього процесу в закладах базової середньої освіти, дає загальну характеристику змісту навчання, пояснює вимоги до обов`язкових результатів навчання та орієнтири для їхнього оцінювання. Перелік ключових компетентностей та наскрізних умінь, закладений в Державний стандарт, базується на "Рекомендаціях Європейського Парламенту та Ради Європейського Союзу щодо формування ключових компетентностей освіти впродовж життя".
Такі майстерки є невід`ємною частиною професійного розвитку вчителів гімназії, вони сприяють натхненню, готовності з новими силами повернутися до своєї благородної справи - навчання молодого покоління!

  усі новини