ХЕРСОНСЬКА ГІМНАЗІЯ №1
ХЕРСОНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
День Соборності України - 2024
День Соборності України - 2024
22 Січня 2024 р.

Організація виховних заходів у початковій школі є важливою складовою педагогічної роботи, а проведення подій 22 січня з нагоди Дня Соборності України стала цікавим та освітнім випробуванням для здобувачів початкової школи Херсонської гімназії №1.
Україна - рідний край, земля з багатовіковою історією, мальовничою природою, чарівною піснею, працелюбними, мудрими й талановитими людьми.
Вчителі провели спеціальні тематичні бесіди висвітлюючи історію України, присвячену об`єднанню. Розглянути важливі події, такі як Акт Злуки 22 січня 1919 року та інші історичні моменти пов`язані з цією датою.
Разом з учнями створювали онлайн виставки, які відображають історію та культуру України. За допомогою малюнків, листівок, різноманітних виробів, для створення атмосфери свята.
У межах школи було запропоновано зняти ланцюжок єднання, де всі бажаючі мали можливість висловити побажання та оголосити про те, що МИ ЄДИНІ, і Херсон єднає Україну. Учні початкової школи також не залишились осторонь.
Наші діти горді зватися українцями. Поклик рідної землі завжди відчували наші прадіди й діди, ті, хто живе в Україні, і ті, кого доля закинула на чужину. І де б не був українець, захвилюється аж до сліз, почувши рідне слово.
Вчителі початкових класів провели короткий мозковий штурм з історії України, спрямований на розуміння, чому важливий День Соборності. Створювали асоціативний кущ, складали сенкани, переглядали мультфільми про те, що таке Держава і чому важливо, щоб вона була Соборною.
Молюсь за тебе, Україно,
Молюсь за тебе кожен час,
бо ти у нас одна-єдина, -
Писав в своїх віршах Тарас.
Молюсь,- казав він, щоб у тебе
Не було між людьми війни,
Щоб завжди було чисте небо
На нашій стомленій землі.
Щоб завше у садку смерека
Весняним квітом під вікном цвіла
І прилітали з вирію лелеки,
Щоб гомін хвиль послухати Дніпра!
Віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров`ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети - побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

  усі новини