ХЕРСОНСЬКА ГІМНАЗІЯ №1
ХЕРСОНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
ІІ обласний екологічний форум "Київщина екологічна: злочини війни. Відновлення"
ІІ обласний екологічний форум
26 Квітня 2024 р.

Відповідно до Плану роботи департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації на 2024 рік, з метою формування історичної свідомості українського народу, збереження національної пам`яті та формування основних навичок безпечної поведінки в умовах воєнного часу, Комунальний заклад Київської обласної ради "Центр творчості дітей та юнацтва Київщини" провів ІІ обласний екологічний форум "Київщина екологічна: злочини війни. Відновлення".
Ілля ПАЛАНИЦЯ, Руслан БОРИСОВ і Владислав КСЕНЗОВЕЦЬ, учні 9-А класу Херсонської гімназії № 1 Херсонської міської ради, долучилися до форуму, підготувавши інформаційно-дослідницькі матеріали за напрямком: природно-заповідний фонд та лісова екосистема. Під керівництвом заступниці директора з навчально-виховної роботи, учителя географії Людмили ГУСЄВОЇ, діти розповіли про "Наслідки війни на Херсонщині. Природно-заповідний фонд та лісову екосистему".
На території області розташовано 79 об`єктів природно-заповідного фонду, найбільшими з яких є 2 біосферних заповідники: Асканія Нова та Чорноморський. У виступі було зазначено перелік труднощів, з якими стикнулися Асканія Нова, НПП Азово-Сиваський, Кам`янська Січ, Нижньодніпровський, Олешківські піски, детально висвітлено наслідки підриву Каховської ГЕС. Нажаль, і до сьогодні половина Херсонщини перебуває в окупації, реальні наслідки якої ми зможемо оцінити лише по звільненню. Та, не дивлячись на завдану шкоду природі нашого регіону, ми певні, що все мине і ми відбудуємо рідний край, адже, майбутнє в наших руках!

  усі новини