ХЕРСОНСЬКА ГІМНАЗІЯ №1
ХЕРСОНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
День жінок та дівчат в науці
День жінок та дівчат в науці
11 Лютого 2024 р.

Кожного року 11 лютого світ відзначає Міжнародний день жінок та дівчат в науці з метою підкреслення важливості жіночого внеску у наукові дослідження та стимулювання зацікавленості дівчат у наукових галузях.

Цей день відзначається з моменту ухвалення резолюції Генеральної Асамблеї ООН в 2015 році, яка закликала до збільшення представництва жінок та дівчат у науковій сфері. Він став символом змін у світогляді та підтримки гендерної рівності в науці.

Учні 7-11-х класів Херсонської гімназії № 1 разом з класними керівниками вирішили не лише вшанувати внесок жінок та дівчат у науку, а й активно долучитися до процесу дослідження та популяризації цього важливого аспекту наукової діяльності. Гімназисти, об’єднавшись в три групи, обирали видатних вчених-жінок світу, України та нашої Херсонщини та збирали інформацію про них, їхні досягнення та вплив на розвиток науки. До свята учні представили свої дослідження, розмістивши результати на спільній інтерактивній дошці.

Дана дослідницька робота дозволить учням розвинути навички дослідницької роботи та аналізу, розширити свої знання не тільки про всесвітньо-відомих жінок-науковців, як Гіпатія ОЛЕКСАНДРІЙСЬКА та Марія СКЛОДОВСЬКА-КЮРІ, а й проаналізують діяльність сучасних відомих жінок України та Херсонщини, таких як: Світлана ЛИТВИНОВА, Євдокія ГОЛОБОРОДЬКО, Ірина ЖОРОВА, Олена КОХАНОВСЬКА та інші.

Представляємо спільні результати учнівських досліджень 

  усі новини